Schakers in de slotfase   (PERSBERICHT)







De Steenwijker schakers zijn bezig met de afronding van het seizoen. De 5 viertallen in de Friese bond behaalden wisselende resultaten. Team 5 handhaafde zich netjes in de middenmoot en Marius Bijkerk en Peter Louwet zorgden daar voor de meeste punten. Team 4 miste op 1,5 bordpunt het kampioenschap en de promotie. Schrale troost was dat werd gewonnen van Heerenveen3 , de kampioenen dat Martinus Scheeringa individueel kampioen werd in die klasse met 5,5 uit 6 !! Teams 3 en 2 stelden pas met overwinningen in de slotronde behoud in hun klassen veilig en team 1 slaagde daar net niet in, ook op 1,5 bordpunt, waardoor de plaats in de hoofdklasse verloren gaat.

In de 2 achttallen die in het kader van de regionale samenwerking met Heerenveen en Wolvega deelnamen aan de landelijke competitie bliezen de Steenwijkers hun partijen goed mee. TAL 2 is uitgespeeld en bereikte een verdienstelijke vierde plaats, terwijl TAL 1 met nog een wedstrijd te gaan de derde plaats bezet. In de uitwedstrijd op 11 mei a.s. naar Staunton Groningen moet die positie verdedigd worden.



In de onderlinge competitie voert Dick Stavast met 5,5 uit 6 de ranglijst aan in de strijd om het clubkampioenschap. Alleen Henk van Dijk wist hem een halfje af te snoepen. Matthijs Kuijpers staat tweede met 3,5 uit 5 en Auke van Urk derde met 3 uit 6. Van Dijk (2,5), Dick Teunis (2) en Jon Derks (0,5) lijken met nog 4 volle ronden te gaan te strijden om de vierde plaats.



In de lentecompetitie waar de overige 21 spelers strijden om de officieuze zevende plaats voert Lieuwe Cnossen met 168 punten de lijst aan nipt voor Meine Wassenaar (162) , Ingrid Jansen (161) en Martinus Scheeringa (157). Deze laatste versloeg de eerde koploper Wassenaar en heeft nog 5 ronden om de lentetitel te heroveren. Datzelfde geldt voor titelhouder Roel Kreulen die volgt met 134 punten. Ook Jan Bijker met 122 en Olivier Vernooy (115) die Frans van Emst definitief uitschakelde mogen nog hopen. Oud-kampioen Bert Dassen lijkt met 106 en recent verlies tegen Jansen kansloos. De overigen schaken nog “om de eer”.