Nabeschouwing van de resultaten van onze FSB-teams

Steenwijk 1, hoofdklasse
Derde team in ratinggemiddelde, maar 7e in de eindstand.... 1,5 bordpunt tekort voor handhaving.
De totale W-We (echte score minus de verwachte score op grond van rating) bedroeg maar liefst -4,5. Alleen Auke van Urk scoorde ongeveer als verwacht. Iedere klasse heeft een lijst met de 16 best scorende spelers en Auke staat daar nog net in met 3,5 uit 7.

Steenwijk 2, klasse 1B
Ook Steenwijk 2 scoorde iets onder de maat (W-We = -1,5) en wist er pas in de laatste wedstrijd een minimale winst uit te persen waarmee degradatie werd voorkomen. Gezegd moet wel worden dat het een sterke groep was waar we in rating 5e waren en als 6e eindigden. In de top 16 van de persoonlijke scores staat alleen Henk van Dijk vermeld met 4 uit 7.

Steenwijk 3, klasse 2B
Het wordt eentonig maar ook Steenwijk 3 haalde minder punten dan verwacht (W-We = -2,25). Ook hier was een overwinning in de laatste ronde nodig voor handhaving. Het werd een 7e plaats, maar wel de beste 7e plaats van de 3 tweede klassen en dat was voldoende. Frans van Emst staat in de top 16 met 4 uit 6.


Steenwijk 4, klasse 3C
Eindelijk wat beter nieuws: bijna kampioen met maar 1,5 bordpunt achterstand op nummer 1. Evenveel bordpunten was genoeg geweest, want de onderlinge wedstrijd was gewonnen! Je kunt je overigens afvragen of promotie naar de 2e klasse niet een giftig geschenk zou zijn geweest, gezien de moeizame strijd van ons 3e team in die klasse, maar het is natuurlijk wel een eer en het levert een klok op. Er werd 1 punt minder gescoord dan verwacht, maar de top 16 lijst toont een verrassende 1e plaats: Martinus Scheeringa met 5,5 uit 6! Ook Ingrid Jansen staat erin met 4 uit 5 alsmede Bert Dassen met 2,5 uit 4.

Steenwijk 5, klasse 3B
Een forse plus-score hier met W-We = +3,5. Hoewel laagste in rating werd zo een 5e plaats behaald. Het was vooral te danken aan twee spelers. Ook hier staat er een Steenwijker aan kop in de top 16 lijst: Peter Louwet met 5 uit 6! De andere speler die uit zijn slof schoot was Marius Bijkerk met 4 uit 6 (waarvan wel 1 overwinning reglementair was).


Al met al een spannend seizoen voor bijna alle teams met als enige echte dissonant het teleurstellende resultaat van ons vlaggenschip. Volgend jaar maar weer kampioen in de 1e klasse proberen te worden!