Alle schaaktitels vergeven ….

 

Nadat Henk van Dijk begin maart de rapidschaaktitel veroverde in een competitie over drie avonden, totaal 12 partijen, en Dick Stavast enige weken geleden de clubkampioenstitel prolongeerde in play-offs over 10 ronden, zijn nu ook de twee laatste  schaaktitels veroverd.

Bert Dassen is de nieuwe lentekampioen, na een strijd die pas op de laatste avond werd beslist. Doordat Ingrid Jansen en Jan de Smidt afzegden i.v.m. vakanties konden oud-lentekampioen Wolter Visscher  en de tot dan al positief verrassende  Bert Dassen in een onderlinge partij uitmaken wie met de eer ging strijken. Visscher had eerder al verloren van Dassen en was dus uit op revanche, .. en op zijn hoede. Dassen moest beslist  winnen, en dat deed hij  in een partij waarin hij het centrum weggaf en zo zijn tegenstander in slaap suste, om daarna het centrum op te rollen en via de koningsvleugel  de lang-gerokeerde zwarte koning te belagen.

Afgelopen dinsdag werd het schaakseizoen 2015-2016 afgesloten met de traditionele snelschaakavond. De kampioen van vorig jaar, Jan Holtrop uit Lemmer, verdedigde zijn titel niet  zodat in elk geval  andere naam op de beker zou komen. Het werd niet een echt nieuwe naam, want die van Michiel Rensen die ook in 2013 en 2014 de "snelste" was. Auke van Urk verspeelde zijn kans op een titel door in de laatste ronde te verliezen van Van Dijk !  Zo werd hij in alle competities tweede.