vrijdag 22 april 2016

TeamresultatenOnze teams hebben het schaakseizoen 2015-16 afgesloten met wisselende resultaten. Zoals bekend is ons eerste gedegradeerd uit de promotieklasse. Ons tweede eindigde iets onder het midden in klasse 2B. Daarentegen had ons derde team tot de laatste ronde nog kampioenskansen, maar moest uiteindelijk berusten in een toch wel eervolle tweede plaats in klasse 4.

Als we naar de persoonlijke resultaten kijken, dan zien we voor ieder van de teams wel Steenwijk-spelers die staan vermeld in het lijstje van de best scorende 16 van hun klasse.

Voor het eerste team was de beste resultaat voor Auke van Urk (4e in het lijstje van de promotieklasse) met 3 overwinningen en 4 remises. Dick Stavast komt er ook in voor met 4 overwinningen, 1 remise en 1 nederlaag, maar had met ietsje meer oplettendheid zelfs 6 uit 6 kunnen halen. Alle andere vaste spelers en invallers konden geen enkele zege boeken (Roel Kreulen en Henk van Dijk probeerden Giri te imiteren, maar verloren toch elk een keer), wat wel duidelijk maakt dat een klasse lager beter bij ons zal passen.

Ons tweede team sloot het seizoen af met een 6,5 - 1,5 nederlaag tegen Lemmer waarbij slechts 6 spelers aan onze kant van de borden zaten. Erg goede persoonlijke scores kun je dan ook niet verwachten. Toch was er één lichtpuntje. Pieter van der Zee, die als enige ook in Lemmer wist te winnen, staat op een eervolle vierde plaats in het lijstje van klasse 2B met 4,5 uit 6.

Steenwijk 3 deed het goed en dat kun je ook terugvinden in de persoonlijke scores. Hier werd Bert Dassen gedeeld eerste van klasse 4 met 4,5 uit 6. In de laatste ronde won hij van Henk Hartsuiker van S.Comb.Leeuwarden die tot dan alleen aan kop stond en nu de eerste plaats met Bert moet delen. Eveneens vermeld in het erelijstje staan Hans Meinen (3 uit 3!), Roelof Kreulen (3 uit 5) en Jelmer de Goede (2,5 uit 4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten