FSB-verslag zoals heden 2 december (eindelijk) in de Opregte geplaatst

Wisselend succes voor Steenwijker schaakteams

 De Steenwijker schaakteams hebben tot nu toe binnen de Friese Schaakbond wisselende resultaten geboekt. Het derde team (viertal) kwam nog het best voor de dag met een gelijkspel en een overwinning. Bert Dassen en Roelof Kreulen zijn de vaste spelers, Hans Meinen en nieuwkomer Haijo de Vries zijn met jeugdspelers Olivier Vernooy en Jelmer de Goede de wisselspelers. De winst van Hans Meinen tegen Mid Frysland3 en die van Jelmer de Goede tegen Drachten3 waren voor deze spelers  hun eerste FSB-succes.

Het tweede team leed een 6-2 nederlaag  tegen Westergoo2 uit Bolsward om vervolgens met dezelfde cijfers te winnen van Dokkum3.  Het team bestaat uit dezelfde spelers als vorig jaar, behalve dan jeugdspeler Dimitri Delsman  de plaats inneemt van Ingrid Jansen die doorschoof naar het eerste achttal.  Gerrit Schoenmaker scoorde tot heden de volle 100% en Martinus Scheeringa staat op 75%.  Geert Duiven  vergooide een mooie stelling tegen Dokkum door in zijn hoofd geplande zetten op het bord te verwisselen, en wacht nog op de eerste score. Yun-Che Hu, die de eerste ronde verstek moest laten gaan, kwam in zijn partij in Dokkum zo sterk terug dat zijn tegenstander verbouwereerd opgaf. Frans van Emst, Pieter van der Zee, Jaap van der Hulst en Dimitri Delsman staan op een 50%-score.

Het eerste team heeft het zwaar in de promotieklasse van de Friese bond nu  vaste waarden als Marcus Pliester en Michiel Rensen dit seizoen  het wedstrijdschaak even laten voor wat het is.  Jan de Smidt en ex-Nederlands kampioene Ingrid Jansen nemen hun plaats in, maar dat kon niet verhinderen dat zowel van Philidor4  als van Heerenveen  werd verloren.  Aan kopman en clubkampioen Dick Stavast  ligt dat niet: hij won beide keren,  terwijl Auke van Urk voor 1,5 punt zorgde. Henk van Dijk, bord 2, zorgde voor 2 remises, evenals Roel Kreulen.   Jon Derks en Ingrid Jansen   kwamen tot 1 remise, en Wolter Visscher en Jan de Smidt scoorden  nog niet, evenmin als eenmalig invallers Pieter van der Zee en Frans van Emst