De eerste Rapidschaakavond  van dit seizoen was een daverend succes met maar liefst  27 deelnemers, een absoluut record.  En dat terwijl nog een viertal spelers had aangegeven deze eerste ronde niet aanwezig te kunnen zijn, maar de volgende twee avonden ( januari en maart 2016) ook van de partij te zullen zijn. Gastspelers kwamen uit  Marknesse,  twee stuks, en van WES-Wolvega , ook  twee personen, terwijl uit Steenwijk de huisschakers  Jan Stam en Desmond Oomen  zich in de strijd mengden. De overige deelnemers waren leden van Schaakclub Steenwijk.
Aan het eind van de avond en na vier ronden  gaan drie spelers aan kop met 3,5 uit 4, te weten Henk van Dijk, Michiel Rensen ( vorig jaar winnaar na 3 avonden) en Pieter van der Zee, die na het winnen van de Lentetitel in mei nog steeds goed in vorm is. Ze worden gevolgd door Meine Wassenaar (WES), Roel Kreulen, Yun-Che Hu en Frans van Emst met 3 uit 4,  nipt voor  titelkandidaten Auke van Urk en Jon Derks met 2,5 uit 4.
Gastspelers Klaas de Jong (WES) en Gert-Jan Proper (Marknesse)  behaalden en 50%-score, en dat deed ook knap huisschaker Desmond  Oomen uit Eesveen.  Jan Stam uit Steenwijk, die vorig seizoen de laatste Rapidavond meespeelde en toen 3 uit 4 scoorde, trof ditmaal zwaardere tegenstanders en moet tot nu toe genoegen nemen met 1 punt.  Daarmee is hij overigens in goed gezelschap van o.a. Jaap van der Hulst, Bert Dassen en Gerrit Schoenmaker, en van Gerald Bouw die het genoegen smaakte  van clubgenoot  Schoenmaker  te winnen.
Op dinsdagen 19 januari en 8 maart 2016 (niet 15 maart zoals eerder aangekondigd!) worden respectievelijk de ronden 5 t/m 8 en 9 t/m 12  gespeeld, weer  in Residence de Eese aan de Bultweg.
Dit album bevat 3 foto's en blijft beschikbaar op SkyDrive tot 1-3-2016.