FriesKampioenschap60+ Update

De tweede week van het FSB-60+-toernooi eindigde in mineur voor de Steenwijkerlandafvaardiging. Dinsdag kon nog zeer tevreden worden teruggekeken op het vertoonde spel met een remise voor Harald , een onderlinge remise van Ingrid en Frans en een winstpartij van Auke op koploper Henk de Vries. Auke nam daardoor de kop over samen met Douwe van der Meulen uit Sneek en Hein van der Wijk uit Heerenveen.

De donderdag begon al beroerd met een ziekmelding van Harald, die daarmee een reglementaire nul aan de broek kreeg. Auke trachtte met zwart in een gambietje Douwe van slag te brengen, maar die bleek niet verrast en bracht Auke zijn eerste nederlaag toe. Ingrid moest een Oerang-Oetan bespelen, kwam een pionnetje voor en sloeg een remise aanbod af. Tijdnood en schaakblindheid kostten haar de partij. Frans speelde met wit tegen een andere f-pion specialist, te weten FSB-site beheerder Eeltsje. Er kwam een Frommsgambiet op het bord waarin zwart nog een 2e pion offerde. Frans verzuimde tijdig 1 van de 2 pionnen terug te geven en gaf er vervolgens een weg op een verkeerd moment. Remise was toen het hoogst haalbare. Aan de bar werd het verdriet verdronken ….

Auke staat nu ex-aequo 3e met 3,5 uit 5, een vol punt achter de 2 koplopers. Frans heeft 3 uit 5 en Ingrid blijft staan op 2,5 uit 5 (met nog kansen op een van de prijzen in groep B) en Harald blijft op 1,5 en zal er komende week volop tegenaan moeten als hij nog een prijsje in de wacht wil slepen.